Oferim în toată ţara servicii de recuperare date: Ploieşti, Iaşi, Craiova, Constanţa, Bacău, Cluj-Napoca, Suceava, Timişoara, Piteşti, Galaţi, Oradea, Braşov, Târgu Mureş, Piatra Neamţ, Târgovişte, Baia Mare, Buzău, Slatina, Deva, Arad, Vaslui, Botoşani, Alexandria, Sibiu, Râmnicu Vâlcea, Focşani, Târgu Jiu, Alba Iulia, Brăila, Satu Mare, Reşiţa, Miercurea Ciuc, Călăraşi, Bistriţa, Drobeta-Turnu Severin, Bucureşti, Giurgiu, Slobozia, Tulcea, Zalău, Sfântu Gheorghe

Recuperare date hard disk

Efectuăm servicii de recuperare date pentru unităţi de hard disk cuprinzând IDE/EIDE, SATA, SCSI, RAID, NAS/SAN, SSD, pentru orice tip de server, desktop, laptop, netbook sau hard disk extern. Incidentele cele mai des întâlnite sunt prezentate în ordine alfabetică mai jos.

  • Date corupte;
  • Degradare matrice RAID;
  • Efecte viruși sau malware;
  • Erori la accesarea datelor;
  • Hard disk-uri deteriorate;
  • Parola hard disk pierdut?
  • Partiții sau hard disk-uri neaccesibile;
  • Sistem de operare blocat la pornire;
  • Ștergeri accidentale de date.

Detalii defecte hard disk

Defectele logice se referă în general la deteriorarea sistemului de fişiere din cauze diverse cum ar fi: pierderea unor fişiere de sistem, viruşi, întreruperi ale energiei electrice. În aceeaşi categorie intră şi erorile de utilizare: ştergeri accidentale de date, formatări neintenţionate, ştergeri de partiţii, închiderea forţată a calculatorului. În majoritatea cazurilor hard disk-ul este recunoscut de BIOS dar sistemul de operare nu se încarcă sau nu mai recunoaşte unitatea de stocare.

Defectele mecanice pot fi recunoscute după zgomotele neobişnuite din timpul funcţionării hard disk-ului. Acestea necesită înlocuirea sau repararea temporară a componentelor din interiorul hard disk-ului pentru a putea extrage datele. Câteva dintre cauzele care produc acest tip de defect sunt: şocurile mecanice, expunerea la lichide, exploatare în condiţii extreme.

Defectele electrice afectează controlerul hard disk-ului şi apar din cauza fluctuaţiilor din alimentarea cu energie electrică. Ca urmare hard disk-ul nu reacţionează la pornire şi nu mai este recunoscut de către sistem. Uneori o defecţiune de acest tip impune o reprogramare de firmware după înlocuirea părţii electronice.

Defectele de firmware au ca simptom identificarea incorectă sau nerecunoaşterea hard disk-ului de către sistem; uneori chiar dacă hard disk-ul este identificat calculatorul se blochează la pornire. Firmware-ul este un program de mici dimensiuni care asigură comanda hard disk-ului. O parte din firmware este încărcată în controler insă cea mai mare parte se găseşte tot pe hard disk, astfel că defectele de acest tip sunt favorizate de: vibraţii, uzura platanelor, şocuri mecanice sau electrice.