Oferim în toată țara servicii de recuperare date: Ploiești, Iași, Craiova, Constanța, Bacău, Cluj-Napoca, Suceava, Timișoara, Pitești, Galați, Oradea, Brașov, Târgu Mureș, Piatra Neamț, Târgoviște, Baia Mare, Buzău, Slatina, Deva, Arad, Vaslui, Botoșani, Alexandria, Sibiu, Râmnicu Vâlcea, Focșani, Târgu Jiu, Alba Iulia, Brăila, Satu Mare, Reșița, Miercurea Ciuc, Călărași, Bistrița, Drobeta-Turnu Severin, București, Giurgiu, Slobozia, Tulcea, Zalău, Sfântu Gheorghe

Recuperare date hard disk

Efectuăm servicii de recuperare date pentru unități de hard disk cuprinzând IDE/EIDE, SATA, SCSI, RAID, NAS/SAN, SSD, pentru orice tip de server, desktop, laptop, netbook sau hard disk extern. Incidentele cele mai des întâlnite sunt prezentate în ordine alfabetică mai jos.

  • Date corupte;
  • Degradare matrice RAID;
  • Efecte viruși sau malware;
  • Erori la accesarea datelor;
  • Hard disk-uri deteriorate;
  • Parola hard disk pierdută;
  • Partiții sau hard disk-uri neaccesibile;
  • Sistem de operare blocat la pornire;
  • Ștergeri accidentale de date.

Detalii defecte hard disk

Defectele logice se referă în general la deteriorarea sistemului de fișiere din cauze diverse cum ar fi: pierderea unor fișiere de sistem, viruși, întreruperi ale energiei electrice. În aceeași categorie intră și erorile de utilizare: ștergeri accidentale de date, formatări neintenționate, ștergeri de partiții, închiderea forțată a calculatorului. În majoritatea cazurilor hard disk-ul este recunoscut de BIOS dar sistemul de operare nu se încarcă sau nu mai recunoaște unitatea de stocare.

Defectele mecanice pot fi recunoscute după zgomotele neobișnuite din timpul funcționării hard disk-ului. Acestea necesită înlocuirea sau repararea temporară a componentelor din interiorul hard disk-ului pentru a putea extrage datele. Câteva dintre cauzele care produc acest tip de defect sunt: șocurile mecanice, expunerea la lichide, exploatare în condiții extreme.

Defectele electrice afectează controlerul hard disk-ului și apar din cauza fluctuațiilor din alimentarea cu energie electrică. Ca urmare hard disk-ul nu reacționează la pornire și nu mai este recunoscut de către sistem. Uneori o defecțiune de acest tip impune o reprogramare de firmware după înlocuirea părții electronice.

Defectele de firmware au ca simptom identificarea incorectă sau nerecunoașterea hard disk-ului de către sistem; uneori chiar dacă hard disk-ul este identificat calculatorul se blochează la pornire. Firmware-ul este un program de mici dimensiuni care asigură comanda hard disk-ului. O parte din firmware este încărcată în controler insă cea mai mare parte se găsește tot pe hard disk, astfel că defectele de acest tip sunt favorizate de: vibrații, uzura platanelor, șocuri mecanice sau electrice.